Реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання, які проходитимуть тестування в 2019 році, розпочнеться 5 лютого. Відповідний наказ, яким затверджений календарний план проведення ЗНО-2019, підписаний міністром освіти Лілією Гриневич.

Згідно з документом, особи, які здобувають повну загальну середню освіту у цьому навчальному році, матимуть можливість зареєструватись на тестування до 18 березня. Випускники минулих років можуть зареєструватися на ЗНО до 25 березня 2019 року.

Формування та відправлення до Регіональних центрів оцінювання комплектів реєстраційних документів учнів (слухачів, студентів), які складатимуть у 2019 році державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання, здійснюється керівниками навчальних закладів до 18 березня 2019 року.

Не пізніше 30 квітня усі зареєстровані учасники отримають можливість завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення кожного тесту.

Реєстрація для участі в додатковій сесії зовнішнього оцінювання окремих категорій осіб, які не матимуть можливості зареєструватись в основній період, зокрема, учасників АТО та осіб з непідконтрольних територій, триватиме з 03 до 20 травня.

В Українському центрі оцінювання якості освіти також повідомили, що цього навчального року додаткового періоду для перереєстрації учасників зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року не передбачено. Відповідно, внесення змін до реєстраційних даних учасників буде можливим тільки до 25 березня.